Joepie het is braderij met kermis in ons dorp! Ook de rups staat er en zorgt voor veel plezier bij klein en groot.

Effect van ‘de rupsoefening’:
De ‘rupsoefening’ is goed voor je bekken en heupen te versterken en versoepelen. Verder bevordert het je coördinatie.
De ‘vlinderoefening’ zorgt dat de gewrichten van je heupen, enkels en knieën soepel blijven. De oefening verstevigt de spieren aan de binnenkant van je benen, maakt de liezen open en maakt je ruggengraat sterk.

Kinderyoga-oefening ‘de rups’ gaat als volgt:
Zet je handen voor je op de grond en ga in hurkzit zitten door door je knieën te buigen.
Spring nu met je voeten naar je handen toe. Dit is het rupsensprongetje.
Laat nu je handen terug een beetje naar voren stappen en spring er weer naar toe. Je maakt opnieuw een rupsensprongetje.
Beeld je in dat je op een takje zit en voorzichtig vooruit gaat door het rupsensprongetje te gebruiken. Tijdens onze sprongetjes smul je van de heerlijke blaadjes.
Als we ons buikje helemaal rond gegeten hebben, is het tijd om in onze cocon te gaan. Dit is een lekker knus huisje waarin we goed beschermd zitten en verder kunnen groeien. Maak je zo klein mogelijk en beeld je in dat er rond jou een stevige cocon zit. Rust maar lekker uit.
We zijn nu helemaal klaar om uit onze cocon te komen. De cocon gaat steeds verder open en je kan er uit komen. Maar … er is iets heel speciaal gebeurd met jou … Je bent een prachtige vlinder geworden!
Ga op je zitvlak zitten. Kleef je voetzolen tegen elkaar vast en houd je voeten vast. Je knieën zijn nu je vleugeltjes. Beweeg je knieën naar de grond toe en vervolgens weer opwaarts. Herhaal dit en je kan fladderen zoals een echte vlinder!
Welke vlinder ben je geworden? Welke kleur heb je?

Lieve rups, je bent nu uitgegroeid tot een mooie vlinder. Vlieg nu de wijde wereld in. Fladder maar heerlijk rond!

Veel plezier met deze natuurbelevende oefening!
Yogajuf Lynn